Food Safari

Mr. Patel

                           

Project location: Adajan, Surat, Gujarat, India.

 

Built up area: 245 sq. m. (2640 sq. ft.)

 

Principal architect: Ar. Bhavessh Patel , Ar. Aashish Patel (Architecture & Beyond)

 

Design team: Ar. Kruti Galia

  

Completion date: 2011

It was a great opportunity as well as a challenge to convert the space into a restaurant consisting of 10 columns in between with almost only one side opening. The restaurant is designed to create a truly “bon–appetite” leading to a delightful experience. The juxtaposition of the panels of partition and ceiling purvey a dynamic ambience for the visitors. And the material palette used for the restaurant, adds the warmth to the space and makes it more comfortable. The idea was to build simple space and to achieve that the use of different kind of flooring and seating is done in two different areas which creates an intended space of separation and zoning. Along with that to maintain the simplicity throughout the space a simple, cost effective and functional element of ceiling light is been used which helped to illuminate vibrant and vivid colours of partition.

a2
a1
a5
a3
a9
a8
a6
a7
a4
  • LinkedIn B&W
  • Facebook B&W